Collageen is het belangrijkste en meest voorkomende eiwit in uw lichaam. Goed voor ongeveer een derde van de eiwitsamenstelling. Het is bovendien een zogeheten lijmvormend eiwit, wat zoveel wil zeggen dat het feitelijk de lijm is die ons lichaam bij elkaar houdt. Daarbij zorgt collageen voor de structuur, stevigheid en elasticiteit van verschillende soorten weefsels in ons lichaam. Het is een van de belangrijkste bouwstenen van onze botten en gewrichten, pezen, spieren, kraakbeen, bloedvaten en ligamenten.

Met name in onze huid vormen collageen eiwitten een heus netwerk dat enorm elastisch is. Naarmate je ouder wordt neemt het natuurlijke collageen in ons lichaam drastisch af. Dat komt niet alleen doordat er op den duur afbraak van collageen plaatsvindt door veroudering, maar hoofdzakelijk doordat de productie van collageen in ons lichaam flink afneemt na ons 25e levensjaar. Op dit moment bestaat de huid voor 80% uit collageen en is deze nog jong en stevig.

Zodra je de leeftijd van 30 hebt bereikt, worden de effecten van het collageenverlies langzaam zichtbaar. Er kunnen steeds meer lijntjes ontstaan en de huid wordt slapper. Rond de 40 jaar zul je dan ook merken dat de huidveroudering toeneemt.

Bereik je de leeftijd van 40 tot 50 jaar, dan kun je een duidelijk verlies van collageen waarnemen.

Voor, tijdens en na de menopauze versnelt deze daling aanzienlijk. In deze leeftijdscategorie is het aan te raden om twee keer per dag collageen in te nemen. Hiermee verminder je de tekenen van huidveroudering. De huid wordt steviger, voller en rimpels zullen verminderen.

Collageen als supplement wint aan populariteit, met name gehydrolyseerd collageen (collageenpeptiden).

Bestaande onderzoeken zijn dan ook veelbelovend over de voordelen op de volgende gebieden:

  • Spieropbouw/herstel.
  • Bot- en gewrichtsgezondheid.
  • Huidelasticiteit en hydratatie.
  • Gezonde nagels.
  • Mooi en gezond haar.
  • Sneller herstel na intensief sporten.
  • Verminderde gewrichtspijnen.
  • Werkt als antioxidant

Collageen lijkt een enorme groei door te maken in populariteit onder sporters. Ook de wetenschap heeft steeds meer aandacht voor collageen. Ondanks een goede warming-up en cooling down heeft vrijwel iedere sporter vroeg of laat wel eens te kampen met een spier-of gewrichtsblessure. In totaal is zelfs 70% van alle consulten aan een arts het gevolg van letsels aan spieren, pezen ligamenten, bot of kraakbeen. Hierdoor focust steeds meer wetenschappelijk onderzoek zich op de preventie van deze blessures. Een bijzondere rol binnen dit onderzoek is tegenwoordig weggelegd voor collageen, een stof die het risico op een musculoskeletale blessure lijkt te verminderen.

Collageeneiwit is anders dan wei- en caseïne-eiwit vanwege de hoge gehaltes aan aminozuren. Eiwit draagt bij aan het behoud en de groei van spiermassa. Collageeneiwit bestaat uit aminozuren glycine, proline, hydroxyproline en arginine. Als sporter krijgen je spieren, botten en gewrichten veel te verduren. Het is dan ook belangrijk dat deze weefstel goed functioneren. Hierbij speelt de hoeveelheid collageen in deze weefsels een grote rol.

Collageen heeft op basis van de huidige wetenschappelijke bevindingen een meerwaarde in de preventie van blessures, met name bij contactsporten, zoals voetbal, basketbal, hockey, enzovoort. Of bij sporten met een hoge belasting voor het musculoskeletale stelsel, zoals duursport en zware krachttrainingen. Collageeninname zou kunnen bijdragen tot een sneller herstel én zou het de maximale kracht en snelheid tijdens het sporten kunnen stimuleren. Voor optimaal effect moet er 1 uur voorafgaand aan het sporten 20 gram collageen ingenomen worden in combinatie van 50 milligram vitamine C.

Ontwikkeld en geproduceerd onder streng toezicht van de Nederlandse Autoriteiten.

Gebruiksaanwijzing:

Neem dagelijks 1 portie=10 gram (1 maatlepel).

Neem 2 maal portie=10 gram (1 maatlepel) 1 uur voorafgaand aan de training.

Het collageen supplement wordt geleverd in een (geagglomeerd) poeder dat gemakkelijk in de dagelijkse voeding kan worden verwerkt. Het collageen geleert niet en u kunt het dus gemakkelijk mengen in uw smoothies, koffie, vruchtensappen, yoghurt of in uw andere warme of koude dranken.

Ingrediënten:

Zuiver gehydrolyseerd rundercollageen type l, ll en lll

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

    Winkelmand

    Geverifieerd door MonsterInsights